Una dintre tendintele momentului in materie de beauty se refera la manichiura. Unghiile noastre pot fi acum mai lungi, mai rezistente si cu un aspect ingrijit mai mult timp gratie constructiei de unghii false pe baza de gel UV. In plus, s-a creat o adevarata moda a unghiilor. Acum tinuta doamnelor nu mai poate fi completa fara o manichiura asortata, iar de cele mai multe ori stilul nostru este inca o data pus in valoare de modele de unghii cat mai creative si mai complexe.
Ca multe tinere si eu sunt pasionata de unghiile frumoase. Si cum nu sunt posesoarea unor unghii rezistente de la natura si cu timpul stau foarte prost, evident am apelat atat la procedeul constructiei unghiilor false, cat si la aplicarea de gel UV direct pe unghie. Am fost o clienta fidela a acestui gel peste un an si jumatate. Si iata ca la un moment dat orice as fi facut si oricat de gros era pus gelul, acesta se crapa, prindea aer si in final sarea. In acel moment mi-am dat seama ca gelul nu mai tinea pentru ca a fost afectata calitatea unghiei atat de tare, incat nu mai era in stare sa ”fuzioneze” cu gelul UV. In plus, la fiecare intretinere simteam un oarecare disconfort la indepartarea gelului necalitativ. Simteam ca sosise momentul sa iau o pauza.
Si pentru ca sunt ferm convinsa ca multe dintre voi se vor confrunta la un moment dat cu aceasta problema m-am gandit sa fac o lista a pasilor care m-au ajutat sa imi recapat unghiile intr-un timp foarte bun (in 3 luni eu zic ca e rezonabil!):
1. Nu mi-am indepartat singura gelul, ci am facut-o la salon. Indepartarea se face prin pilire si subtierea gelului. Acesta nu se indeparteaza total, ci treptat pentru ca unghia naturala este foarte fragila si se poate rupe urat, provocand rani.
2. Am apelat timp de 1 luna la manichiura semipermanenta pentru ca dupa indepartarea gelului unghiile naturale nu arata bine deloc. Oja pe care am folosit-o la salon se numeste Jessica si rezista pe stratul subtire de gel cam 2 saptamani. Motivul pentru care orice oja rezista mai bine pe gelul UV consta in faptul ca se creeaza o pelicula care este mereu uscata si deci, nu mai afecteaza durata ojei. Oja sare in general de pe unghie la contactul cu apa (si cum noi transpiram inclusiv prin unghii, voila l’explication!).
3. Mi-am taiat cate putin unghiile constant, adica o data pe saptamana si le-am pilit bine. Dupa o luna gelul ramas deja este foarte putin.
4. Dupa ce gelul UV este in cantitati mici am inceput sa folosesc un produs care mie mi-a mers extraordinar de bine. Acesta se numeste Ecrinal si se gaseste sub forma de lac sau crema. Lacul este pe baza de apa, deci unghiile nu vor arata ca si cum ar avea lac transparent clasic. Vor arata doar mai hidratate. Produsul are un miros foarte frumos si este indicat si in cazul persoanelor afectate de diferite ciuperci, pentru refacerea unghiei. In fiecare seara folosesc acest produs si in maxim o luna de folosire unghiile nu se mai crapa, nu se exfoliaza si devin mai puternice. Mentionez ca nu am mai folosit si alte produse, cum ar fi uleiul de ricin sau vitamina A (desi ajuta mult). Acest produs se gaseste in farmacii la un pret sub 50 ron (difera de la o farmacie la alta).
5. Imi mentin unghiile albe si curate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu si a acestui produs. Evit folosirea ojelor, desi trebuie sa recunosc ca abia rezist.
La un moment dat, odata ce voi incepe munca voi apela din nou la gel UV. Pentru mine personal este o optiune potrivita pentru ca ma ajuta sa economisesc foarte mult timp. Gelul UV te ajuta sa ai unghii frumoase cel putin 2-3 saptamani (dupa aceasta perioada creste unghia si se vede diferenta dintre unghia naturala si gel), nu trebuie sa le mai pilesti, nu agata si nu trebuie la fiecare 2 zile sa le dai cu oja.
Este bine sa tineti cont de faptul ca perioada de recuperare a unghiilor difera de la o persoana la alta. Un timp, chiar daca unghiile nu se mai rup si nu se mai exfoliaza, ele au totusi o elasticitate mai mare decat in mod normal. Este bine sa le tratati pana cand devin din nou puternice. Recomand ca dupa 1 an de folosire a gelului UV sa faceti o pauza de cel putin 3 luni, timp in care sa tratati intens unghiile.
Daca aveti experiente similare si le-ati tratat cu succes sau fara va invit sa va lasati opiniile la acest articol. 🙂