Cateva lucruri despre interviuri si angajare – partea a II a

Well, 

in articolul precedent v-am povestit despre cateva situatii cu care va puteti intalni la interviurile de angajare. Rezumand, unele pot fi frumoase, altele neplacute, insa indiferent de felul in care acestea se desfasoara orice Lady ar trebui sa tina cont de cateva reguli de aur:

  • Prezentarea la interviu este in primul rand o intalnire de cunoastere. Ce alta oportunitate mai buna pentru branding personal putem avea? Este printre putinele oportunitati in care avem sansa de a vorbi despre noi cat mai bine si mai frumos, nu?
  • Chiar daca avem un stil personal pe care dorim sa il promovam este bine sa tineti cont de un dress code specific afacerilor (indiferent de marime) si care se refera la articole vestimentare si machiaj. Este recomandat in general pantalonul la dunga, larg, nu mulat pe corp, camasile confortabile (fara decolteuri exagerate), rochii tip sarafan, midi style, tocurile medii (5 cm, maxim 7), machiaj si manichiura fara sclipici din abundenta. Pastrati echilibrul in vestimentatie si accesorii. De exemplu, puteti opta pentru o rochie stil sarafan si un colier sau un inel statement. O astfel de tinuta este suficient de classy pentru a fi considerate creative, dar în același timp profesioniste.
Tinuta office pentru interviu de angajare

Sugestie de tinuta pentru un interviu de angajare: rochie office de la www.raspberry.ro, inel de pe www.contemporia.ro

  • Fiti puternice! Chiar daca la inceput inima s-ar putea sa joace hore, incercati sa va calmati, astfel incat discursul sa fie unul clar, sa denote siguranta si incredere. Nici un angajator nu va aprecia o persoana emotiva, sensibila (desi oamenii sensibili sunt atat de frumosi!)
  • Vorbiti frumos, clar, rar, nici prea tare, dar nici prea incet. Discursul ar trebui sa faca placere ascultatorului.
  • Chiar daca experientele anterioare de munca nu au fost cele mai fericite, incercati sa le prezentati intr-o lumina mai buna, sau in orice caz intr-un mod diplomat. Nu va vorbiti fostii angajatori de rau pentru ca exista o anumita solidaritate  si o empatie a angajatorilor fata de alti angajatori. In acest sens, inainte de a merge la interviu transformati experientele de lucru neplacute in experiente de invatare. De exemplu, daca fostul angajator avea o atitudine negativista, va critica fara motiv, niciodata nu era multumit de rezultate si va facea nefericite la munca, puteti transforma aceasta fraza, spunand ca viziunile voastre au inceput sa fie diferite referitor la modul in care afacerea se putea dezvolta (mai in detaliu, considerati ca afacerea respectiva ar fi avut rezultate mai bune cu o prezenta online sustinuta si de calitate, recomandare in care managerul nu credea).
  • Prezentati-va pregatite! La un interviu trebuie sa fiti capabile sa raspundeti la orice intrebare care vi se pune, sa puteti trece de la un discurs in romana la unul in engleza fara probleme, sa stiti la ce job ati aplicat, pentru ce pozitie, care a fost descrierea job-ului, cateva date despre companie si serviciile pe care le ofera.
  • Zambiti, va rog! Zambetul este cel mai bun machiaj si uneori poate dezarma un angajator mai tepos de felul lui :))

Este bine sa aveti in vedere ca regulile de mai sus nu va pot garanta locul de munca dorit. Profilul candidatilor este unul foarte complex si extrem de subiectiv. Insa, indiferent cat de mult va doriti un loc de munca nu uitati ca locul de munca perfect nu exista. El trebuie creat de voi!

 

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

6 Comments

  1. Anonim Răspunde

    Buna. Iti apreciez foarte mult sfaturile. Cumva lucrezi la o corporatie/banca, altfel nu vad de unde ai gusturile atat de rafinate? Te pup.

  2. Buna! Multumesc pentru apreciere si pentru ca ma urmaresti 🙂 Nu lucrez in nici una dintre situatiile prezentate de tine. Pot spune doar ca am invatat din experienta mea si a altora, ma mai documentez si ascult sfaturile celor mai pregatiti ca mine. Gusturile rafinate ti le creezi indiferent unde lucrezi. Poti gasi oameni foarte rafinati in afaceri mici, dar si in companii, la fel cum poti intalni oameni mai putin rafinati in ambele situatii.Totul tine de ceea ce vrei sa fii pentru tine si pentru ceilalti. O zi frumoasa, Alina

  3. foarte buna articolul. poti invata ceva din el cu siguranta. ms

  4. Tot ceea ce spui aici, spui super bine! Din experienta iti spun ca fiecare detaliu conteaza la interviu si sunt sigura ca si ceilalti vizitatori vor considera articolul util! 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.