Ce ar trebui sa imbunatateasca anul viitor participantii la Cosmobeauty?

Cosmobeauty 2015 este primul targ de beauty la care am fost in acest an. S-a facut putin buzz pe seama lui si stiam cateva persoane care vor merge la acest eveniment. Asa ca am decis sa merg si eu si sa aflu ce inseamna un astfel de targ si ce oportunitati ofera. E adevarat ca am fost putin presata de timp si ca am ajuns in ultima zi si ultima parte a programului, insa am facut tot posibilul sa fiu prezenta si sa aflu cate ceva despre Cosmobeauty de anul acesta.

La eveniment au fost prezente companii de renume, dar si new entries, domenii specifice fiind de la makeup pana la wellness si medicina estetica. Am ajuns in jur de ora 16 cand inca mai erau vizitatori, insa fara a fi aglomerat. Am vazut adevarate oaze de frumusete, spatii special amenajate, clienti care se tundeau, sau altii care beneficiau de sedinte de frumusete sau relaxare.

Motivul pentru care am mers la eveniment se refera la dorinta de a cunoaste cat mai multe marci de cosmetice, producatori sau importatori din domeniul beauty. Experienta mea a fost in mare parte una placuta si s-a datorat catorva participanti care au reusit sa isi pastreze energia si buna dispozitie pana la sfarsitul evenimentului. Despre ei sper sa pot vorbi separat, in articole dedicate. Pana atunci insa, poate ar trebui sa ii dau dreptate Ioanei Dumitrache cand spunea ca nu a fost foarte incantata de eveniment (tind sa o cred pentru ca are mai multa experienta ca mine). Au fost cateva elemente deranjante, precum:

  • Indisponibilitatea unora dintre reprezentanti de a comunica, atitudinea rece sau nepasatoare. Isi schimbau atitudinea abia cand le spuneam ca sunt blogger si vreau sa scriu despre ce vad. Serios? Doar bloggerii au opinii?
  • Orientarea catre vanzare si profit in detrimentul comunicarii de marketing. E bine sa vii cu promotii la targuri dedicate domeniului tau, insa in acelasi timp disponibilitatea de promovare, de educare a publicului, de prezentare frumoasa a produselor conteaza enorm.
  • Lipsa unei strategii dedicate media, inclusiv  bloggerilor. Nu am fost la eveniment doar pentru a testa, sau pentru a obtine produse pentru recenzii, ci am fost in primul rand pentru a ma documenta, pentru a cunoaste oameni. Un eveniment cu o insiruire de marci, produse si preturi, fara o prezenta placuta din partea ”creatorilor” de frumusete este incomplet. Mi-ar fi placut sa gasesc carti de vizita (nu au avut toti participantii), materiale de prezentare speciale pentru media, mici mostre in cazul marcilor noi pe piata;

Au fost evident si lucruri care mi-au placut, precum posibilitatea de testare directa a produselor sau serviciilor, sesiunile de machiaj la fata locului, multitudinea de culori, mirosuri parfumate, promotiile (nu au fost mari, dar eu nu am urmarit neaparat acest lucru).

Si nu in ultimul rand au fost cativa oameni care au oferit mai mult decat informatii si descrieri frumoase. Au oferit zambete, sentimente pozitive, alese, pline de respect si mai ales deschiderea catre client. Mi-au placut si ii mentionez scurt: Mud Romania (www.mudstudio.ro),  Ingrid cosmetics (produse cosmetice din Polonia), Aseyda (www.aseyda.ro), Tecna Italia reprezentata de Fabrizio Benintendi,  Ardes (www.ardes.ro) si Cupio (www.cupio.ro).

Cosmobeauty 2015

La eveniment au fost si celebritati, despre care eu aflu din alte surse pentru ca nu am mai reusit sa intru in contact cu ele si care au fost alaturi de OWay Organic Beauty Center. Aceasta ”academie a frumusetii” aduce in Romania un concept destul de complex, Organic – Eco – Etic – Head Spa, insa si oferta lor de servicii si produse este destul de cuprinzatoare.  Au fost prezenti alaturi de OWay Organic Beauty Center actrița Claudia Motea, campioana europeană la atletism Monica Iagăr, multiplul campion mondial la box și raliuri Mihai Leu și soția sa, Anna, cunoscuții oameni de televiziune Andrei Nourescu (Dolce Sport) și Adriana Stere (ProTV), dar și prezentatoarea tv Adriana Bahmuțeanu. Despre OWay Organic Beauty Center am mai auzit si sper sa am ocazia la un moment dat de a va povesti ceva mai mult despre acest centru de medicina integrativa. Pana atunci insa, aveti ocazia de a afla mai multe despre ei de la Mihai Leu si de pe www.iClara.ro (aici  gasiti informatii complete).

 

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *