Ce cadouri mi-ar plăcea sa primesc de ziua mea

Am primit o provocare de la un blogger pasionat de idei și vreau sa îi răspund. Provocarea are ca temă ce cadouri mi-ar plăcea sa primesc de ziua mea (care evident e aproape). Poate că cei mai mulți oameni se așteaptă la răspunsuri care au în centru diferite obiecte. Cu timpul însă, îți dai seama ca obiectele materiale nu pot suplini lipsuri sufletești, nu pot rezolva temeri,  nu pot schimba atmosfera de acasă, nu îți pot oferi liniște sau confort psihic. Pe de altă parte,  cadourile sunt oferite de persoane care vor să ofere un moment de fericire celor dragi și nu numai.

Nu cred în cadourile făcute ca plată pentru diferite datorii. Un cadou nu are în schimb o așteptare de cadou. Singura așteptare legitimă a unui cadou este obținerea unui zâmbet și a unei fericiri, care se simte. Fie că vedem o sclipire în ochi, fie că primim un ditamai zâmbetul, sau o exclamare isterică, toate sunt un cadou returnat instant.

Așadar, anul acesta, de ziua mea mi-aș dori să primesc:

  • Reușită în proiectele personale
  • Susținere din partea celor dragi
  • Mai mult timp petrecut cu prietenii
  • Mai mult timp petrecut cu soțul
  • Mai puțini oameni falși și prefăcuți în jurul meu
  • Mai puține sfaturi despre cum să ne trăim viața și ce decizii să luăm pentru fericirea noastră
  • Putere multă de muncă, inspirație și spor
  • Veșnica sănătate :))

Nu e cea mai lungă listă și sper nici imposibil de primit. Niciunul dintre rândurile de mai sus nu are o ordine anume. De fapt, pentru a scurta drumul spre fericire am nevoie de toate, cât mai repede.

Lipsuri materiale sunt tot timpul, pentru că din ce ai mai mult, din aceea îți dorești mai mult. De aceea, la capătul unei liste a dorințelor materiale se află alte dorințe materiale. La capătul listei cu dorințe sufletești se afla liniștea și fericirea. Pot să le am și eu, vă rog?

Ce imi doresc anul acesta de ziua mea

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *