Rugaciunea copilului gresit

Ferice de copiii doriti. Bucura-se-vor ei toata viata, iar ea va fi darnica cu ei, caci s-au nascut mai intai prin cuvant. Atunci a pus Dumnezeu samanta divina a vietii. Prin dorinta, gandire si iubire se plamadesc sufletele oamenilor noi.Copiii doriti de la inceput vor veni din iubire, in iubire. Vor fi curajosi, puternici, isi vor dori sa traiasca.

Pacat de copiii care se nasc gresit. Acestia se nasc fie fete, in loc de baieti, fie fete primele, cand primii se voiau baieti. Se nasc fete, in familii de fete ce isi doresc baieti, sau invers, desi e situatie mai rara. E greu si rau de copiii nascuti pentru a umple goluri, sau a lua locul fratilor morti. Au viata grea, incompleta copiii nascuti pentru vise care nu le apartin. Un copil nascut gresit va fi toata viata lui incomplet. Chiar daca va avea o viata frumoasa, va reusi ceea ce isi propune, nu va fi suficient. Golul din el cere sa fie umplut. Si va fi, dar nu cu adevarurile nespuse.

De aceea nu se curata lumea de pacate. Nu se poate innoi cu mosteniri de trecut si conditionari de viitor. Ca sa fii bine, sau fericit trebuie sa..Si asa incepe viitorul, cu conditii. Poate unii au observat ca lumea e aceeasi, de cand lumea. Banul, interesul propriu au primat. Lipsa de masura inghite o lume muritoare. Se strang averi pentru generatii care mor.

Ferice de copiii nascuti din parinti constienti, care i-au dorit, i-au cerut si i-au asteptat. Aceia au un punct de plecare indiferent de traumele generatiilor din care se trag. Ei vor traversa usor raurile durerii si vor ajunge la loc ferit si fertil. Vor ajunge bine. Trist de copiii nascuti ca asa e lege lasata in lume, ca asa fac toti, ca sa nu existe parinti singuri la batranete, ca au fost ceruti de soacre, sau ca bife pe o lista de obiective. Copiii nascuti ca obiective, nu vor avea obiective ale lor. Telurile lor nu vor fi ale lor, iar renasterea lor va cere sacrificii.

Fericiti vor fi copiii de parinti care traiesc constient, de cei care isi accepta traumele si le vorbesc pana le nimicesc. Asa se nimiceste pacatul. Il vorbesti si il intorci pe toate partile, pana il intelegi si il duci pana la primul om din neam, la Adamul si Eva neamului tau. Il vorbesti pana piere, pana nu mai ramane nimic de el.

Greu de copiii unde trauma se transmite. Aceia vor lua dupa ei fantomele trecutului. Le vor imbraca frumos si se vor tine cu ele de mana, lasandu-le mostenire. Si se vor pune straie pe el, in loc de iertare, precum cojoacele Babei Dochia. Si din fantome usoare ca eterul, se vor transforma in capcauni grei, care vor lasa urme adanci. Greu sa fii primul si sa nu corespunzi, greu sa fii al doilea copil si sa nu corespunda primul. Greu sa fii fata si sa fi fost dorita baiat, sau sa fii fata, dar nu frumoasa ca o zana si tacuta, blanda, vrednica precum fata mosneagului.

Doamne, rupe-ne de lanturile mosilor si stramosilor nostri. Sa nu ne impiedice ele sa ne tinem copiii in brate, in suflet si in minte cat au ei nevoie. Sa nu stea ele in calea batranetii noastre si tineretii lor si sa ne impiedice sa ne imbratisam. Sa nu fie nevoie de imperii si de munti de bani ca sa ne dainuie copiii, nepotii si stranepotii nostri. Iubirea ar fi de ajuns sa ne tina pe toti. Si cum nu exista om are sa nu aiba invidie, slava desarta sau  mandrie, macar sa ne fii Doamne, Far luminos ca sa ne vedem si sa ne corectam. Degaba am trai si am corecta in noi, daca la final nu ne-am alege macar cu intelepciune. Sa ramana aceasta mostenire mai presus de boala care ne este inscrisa in ADN-ul nimicit de vremuri de nepasare si neputinta.Sa ne hraneasca intelepciunea trupurile, mintea si sufletul. Sa ne fie ea suficienta, dar sa nu ne saturam Doamne in a te cauta pe Tine in tot ce facem!

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *