Review: brățări Mix&Match de la Dinuzete

Să știi să porți o brățară poate fi o adevărată artă. Brățara nepotrivită va scoate în evidență acele detalii ale mâinilor care nu fac complimente unei doamne. De exemplu, brățările statement (mari, impunătoare) vor evidenția ușor mâinile vinete, nodurile degetelor și venele umflate. Sunt sigură că le-ați remarcat, mai ales la doamnele trecute de prima tinerețe.

Înainte de a-ți alege brățările potrivite este important să le cunoști semnificația și stilurile de modă despre care vorbesc. Astfel, sunt mai multe tipuri de brățări:

 1. Cu pietre prețioase – acest tip de brățări sunt elegante de cele mai multe ori și cer ținute în același stil. De obicei, brățările au pietre prețioase vizibile fie prin dimensiune, fie prin strălucire. Pot fi purtate seara, la evenimente somptuoase sau în anumite cercuri.
 2. Cuff – brățări semicerc. De obicei sunt mari și nu permit și asocierea cu alte bijuterii. De cele mai multe ori sunt brățări statement (impunătoare) și dau bine pe o încheietură potrivită ca grosime și o mână cu degete medii/lungi.
 3. Bangle – brățări rotunde, fără sistem de închidere/deschidere. Se poartă în asociere cu alte brățări de același tip, fiind printre puținele care permit asocieri de acest gen. Sunt foarte colorate și pot fi încadrate la stilul retro-pop.
 4. Charm, sau brățări norocoase – permit atașarea de diferite amulete cu semnificație personală. Sunt de obicei din zale. Destul de copilărești, uneori foarte încărcate. În funcție de grosime, le recomand a fi purtate singular.
 5. Cu mai multe lanțuri – sunt brățări destul de mari și merg mai mult spre stilul romantic, folk.
 6. Magnetice –  sunt considerate și brățări medicale pentru că oferă terapie magnetică.
 7. Shamballa – provin din religia Buddistă și au apărut prima dată în Franța. Apar sub o varietate de culori și materiale. Sunt purtate de femei și de bărbați, cu mențiunea că cele mai groase arată bine pe o mână de bărbat.
 8. Omega sau corespondentul Pandora – o variantă a brățărilor charm, cu amulete cu orificiu special.
 9. Elastice  – brățări care de obicei sunt confecționate dintr-un material elastic introdus în mărgele medii sau mari sau în pietre semiprețioase.
 10. Din margele/Beads – e interesant de remarcat că în România brățările din mrăgele au morive tradiționale, de cele mai multe ori.
 11. Din piele – potrivite pentru stilul folk, rock. De cele mai multe ori sunt purtate de bărbați.
 12. Gravate – au devenit destul de populare cam de 1-2 ani în România. De cele mai multe ori sunt brățări pe șnur unic/String cu un bănuț pe care sunt gravate chipuri sau mesaje.
 13. Brățările prieteniei și cele asupra căruia voi stărui ceva mai mult, sunt realizate din fir de mătase, simplu sau împletit (tehnica macrame sau împletituri simple) și au atașate, amulete, bile din argint sau pietre semiprețioase. Le spune astfel, pentru că sunt accesibile ca preț, pot fi purtate mai multe, de același tip (trend Mix&Match) și au o poveste frumoasă în spate. Se spune că aceste brățări sunt oferite cadou prietenilor, care în anumite momente cu semnificații aparte, fac schimb de brățări. Li se mai spune și token of love. Se diferențiază de alte brățări prin simplitate, modernitate și un anumit aer romantic, pe care îl imprimă mâinii. Am descoperit cu drag că acest tip de brățări este realizat cu pasiune și multă dedicare de Dinuzete. Se deosebeste de alți pasionați de brățări  prin stilul brățărilor. Acestea sunt simple, realizate din pietre semiprețioase și argint. Brățările asemănătoare celor pe care le realizează Dinuzete am mai văzut doar pe câteva site-uri din afară.

dsc_8587_edited

Stilul Mix&Match mi se pare foarte interesant pentru că permite îmbinarea brățărilor cu diferite semnificații. Este un stil tineresc și destul de nonconformist. Mix&Match trebuie adoptat cu atenție. Astfel, eu nu aș purta mai mult de 5 brățări de acest fel și aș fi foarte atentă la culori. Suprapunerea lor devine inestetică, mai ales atunci când sunt asocieri de stiluri diferite. Am reținut și mi-a plăcut exprimarea Dianei de la Dinuzete de brățări transformate în ”arme albe” (argint fără detalii sau sclipiri date de prelucrare, cu aspect de lamă de cuțit).

dsc_8424_edited

Pentru că avem o pasiune comună pentru brățări realizate cu iubire, am creat împreună o linie specială de brățări Mix&Match pentru Yes,Milady. Au preț accesibil și sunt un cadou potrivit atâta vreme cât sunt mesageri ai iubirii și afecțiunii. Shop Yes,Milady!

 

Visited 5 times, 1 visit(s) today

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *