Recenzie termoșemineu Termogiove Ferroli

Trebuie să recunosc că până nu am trecut prin niște experiențe neplăcute, nu am realizat cât de importantă este activitatea unui blogger. Recenziile bloggerilor sunt extrem de importante înainte de a face achiziții, mai ales dacă sunt consistente. Recent am trecut prin câteva experiențe extrem de neplăcute. Una din ele s-a referit la achiziția unui termoșemineu pe peleți de la Ferroli. Am cumpărat termoșemineul în luna august 2017, ca în septembrie să îl și montăm. La sfârșitul lunii octombrie l-am pus în funcțiune. Costul ei este unul destul de piperat. Costă peste 15 400 lei. Pentru achiziția și instalarea ei, am apelat la un credit de nevoi personale la Banca Transilvania (super angajați, infrastructură proastă de tot). Înainte de achiziți am făcut bineînțeles o mică cercetare de piață. Ne-am interesat despre mod de funcționare, consum, am văzut-o funcționând la alți clienți acasă, am luat în calcul suprafața de încălzire, puterea de încălzire a termoșemineului, aspect, posibilitatea de apă caldă menajeră (la care ulterior am renunțat din cauza consumului mare), am citit manualul, am citit pe site-ul producătorului, am căutat recenzii.. Despre Termogiove de la Ferroli, nimic pe internet. Nici de bine, nici de rău.

4076__termosemineu-pe-peleti-ferroli-termogiove-30-bordeauxe-28-kw

Pe 30 noiembrie 2017, surpriză! Centrala s-a defectat. Scotea un sunet înfiorător de sonerie de pauză de școală. Se auzea de la poartă (20 m distanță). Evident până după sărbători am făcut frigul. De la Ferroli nu îmi răspundea nimeni. După sunet, am bănuit că un ventilator s-a defectat (ulterior s-a dovedit adevărat). Am achiziționat termoșemineul de la insaterm, iar instalarea am făcut-o printr-o firmă autorizată chiar de Ferroli.

Așadar, pentru că nu am mai scris nimeni despre termoșemineul Termogiove de la Ferroli, m-am gândit că poate vă veți dori să aflați câte ceva despre calitatea acestui termoșemineu și serviciile de garanție oferite chiar de producător.

 • Calitatea materialelor din care e realizată centrala nu este cea mai bună, așa cum te-ai aștepta pentru un preț de peste 15 000 lei. După 3 luni de funcționare, componentele interne, vizibile sunt intens deteriorate, deși folosim peleți premium. Astfel, garnitura de la fereastră termoșemineului s-a desprins de pe interior și a căzut;
 • În rezervor intră 45 kg de peleți (3 saci a câte 15 kg);
 • Termoșemineul necesită curățare în fiecare zi, pentru că în caz contrar arzătorul se umple cu resturi de la peleți și la alimentarea ulterioară cu peleți, aceștia nu mai iau foc. Procesul ulterior de curățare este destul de anevoios;
 • Deși este o centrală foarte isteață, cu o multitudine de alarme, acestea nu pornesc niciodată. De exemplu, alarma ”lipsă peleți” la noi nu a pornit niciodată. În tot acest timp, centrala efectueazaă întreg ciclul de funcționare consumând curent electric inutil;
 • La 5 cicluri de funționare complete pe zi, factura de curent electric/lună este cu 100 lei mai mult;
 • La -10 grade Celsius consumă 30 kg peleți pe zi și 21-22 grade Celsius într-o casă de 160 mp utili, casă structură lemn, izolată cu polistiren expandat și vată de sticlă 20 cm;
 • Ferroli România nu efectuează instalări, ci are colaboratori autorizați. Acest lucru este un dezavantaj, pentru că dacă are loc o defecțiune, Ferroli spune că instalatorii sunt incompetenți, iar instalatorii spun că produsele Ferroli nu sunt calitative.

În cazul nostru, prima interacțiune cu service-ul Ferroli a fost extrem de dezamăgitoare. Am beneficiat de dreptul la intervenție pe timp de iarnă în 2 zile, conform certificatului de garanție ca urmare a insistențelor și a amenințărilor. Nu sunt un om care să forțeze nota. Nu sunt adepta amenințărilor. Însă în ultima perioadă observ că românii, indiferent de firmă și produs nu percutează decât după ce le arăți că îți cunoști drepturile și după ce îi ameninți cu procese. Altfel, dacă te pot fura o fac pentru orice (furtul pentru mine are loc și atunci când refuzi să prestezi un serviciu deși acesta este plătit).

Înainte de a interveni, strategia specialiștilor de la Ferroli a constat în ”cerem acte, ca să câștigăm timp”. În tot acest proces birocratic, îmi lipsea o ștampilă a firmei de instalare pe certificatul de garanție, care certifica faptul că centrala noastră fusese înregistrată ca fiind instalată de către firma autorizată de instalare Ferroli, în baza de date Ferroli. Practic, firma de instalare, nu trimisese un act la Ferroli. Specialiștii Ferroli au încercat toate variantele posibile pentru a nu acorda garanția. Astfel:

 •  Ne-au spus că pot să nu ne acorde garanție pentru că firma autorizată de instalare nu a înregistrat termoșemineul (acest lucru se face conform legilor în vigoare la 3 luni, prioritară fiind ISCIR);
 • Defecțiunea ventilatorului s-a produs ca urmare a unui corp străin, care a strâmbat palele ventilatorului (nu s-a găsit nici un corp străin), caz în care, dacă este din vina noastră nu se acordă garanție;
 • Deși era clar că s-a defectat un ventilator, specialiștii Ferroli au avut grija să ne întrebe despre toate etapele necesare întreținerii termoșemineului, inclusiv cele care se fac la 3 luni (deși termoșemineul nostru funcționa de 1 lună și jumătate). După această evaluare telefonică, ne-au spus ca termoșemineul se putea defecta ca urmare a faptului că nu am efectuat acea curățare la 3 luni!
 • În final, impresia mea este că specialiștii Ferroli ar face orice să nu acorde garanția pentru produsele scumpe din portofoliu.
 • Problema s-a rezolvat prin extragerea ventilatorului de răcire și îndreptarea manuală a palelor, de către firma de instalări, la recomandarea specialiștilor Ferroli.

Metoda celor de la Ferroli de a mă liniști a constat în trimiterea la experiențe proprii de achiziții nefericite (produse electrocasnice, autoturisme) care s-au defectat și în garanție fiind, nimeni nu i-a băgat în seamă. Eu trebuia să fiu fericită pentru că măcar mie mi-a răspuns cineva.

Nu știu dacă puteam face o alegere mai bună. Recunosc că avem ceva emoții, mai ales că garanția este de doar 2 ani. Ne-am dorit o centrală sau un termoșemineu cu o garanție mai mare pentru niște costuri atât de mari. Încă nu am găsit această soluție. Ne întrebăm destul de serios, dacă nu cumva am plătit  peste 15 400 lei pentru doar 2 ani. Creditul de nevoi personale îl terminăm în 5…

După această experiență am decis că voi scrie despre tot și de bine, și de rău, după merit. Întotdeauna am făcut tot posibilul să îi feresc pe alții de experiențele negative prin care am trecut. Sper să pot face acest lucru, fără  a-mi face o carieră din a oferi sfaturi. Prefer să îmi scriu opiniile și la nevoie, cei cei au nevoie de ele, le vor găsi aici. Nu sunt mama răniților, nu mi-am propus să fiu o salvatoare, sau să schimb ceva, dar măcar pot preveni și ocazional, pot inspira.

 

 

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.