Organizarea nuntii – etape, sfaturi si sentimente. Prima fila de poveste.

M-am gandit mult daca sa scriu despre acest eveniment. Dar, experienta pregatirii evenimentului, provocarile, reusitele dar si nereusitele, m-au determinat sa scriu pentru voi. Pentru toate acele femei, care au in plan organizarea unei nunti.

bride-coffee-somethingturqoisecomNunta noastra, my dear ladies, este momentul de azi, scurt, frumos si plin de emotie care se va intipari in sufletul nostru pana la moarte. E un moment care te marcheaza din momentul in care ai spus da!

Nunta cuprinde cativa pasi si anume planificarea, organizarea propriu-zisa si evenimentul in sine. Dar, inainte de a va prezenta pe scurt pasii organizarii unei nunti, imi permit sa va ofer un altfel de sfat. Organizarea nuntii nu trebuie sa fie un stres, ci o placere. Am observat in variate situatii cuvintele sacrificiu, probleme, profit. NU! Eu va propun ideea de simplificare si pana la urma enjoy the moment pentru ca ziua nuntii nu are decat 24 de ore.

Cred ca planificarea nuntii ar trebui sa fie expresia pasiunilor si a calitatilor celor doi miri. Cu alte cuvinte, daca esti o mireasa romantica poti alege tematica nuntii in natura. O mireasa traditionala va alege o tematica asemenea, la fel cum o pereche de miri moderni va crea un eveniment plin de noutate. In functie de tematica se aleg traditiile ce doresc a fi realizate. Tematica si traditiile vor crea apoi toata atmosfera. Si astfel, trecem la urmatoarea etapa – organizarea.

tendinte-2015-decoratiuni-florale-nunt

In cazul organizarii va enumar in acest prim articol elementele necesare, in ordinea realizarii lor: restaurant, formatie, fotograf, Biserica, nasi, domnisoare si cavaleri de onoare, invitatii, rochie de mireasa – click aici pentru cateva idei -, costum mire,verighete, place-carduri, meniuri, marturii nunta, lumanari pentru nunta si buchetele de flori, dansul mirilor, momente speciale. Fiecare element al acestei liste ridica anumite provocari, pe care le voi detalia intr-un articol dedicat.

Evenimentul in sine incepe cu primele ore ale diminetii. Amandoi mirii sunt importanti, asadar trezirea de dimineata mi-o imaginez plina de romantism. El se trezeste la mangaierile ei, primeste o cafea, un sarut, un te iubesc, fii calm si fericit.Ea, alaturi de el. Si ziua nuntii incepe de la salonul de coafura. Startul propriu-zis incepe din momentul sosirii miresei acasa.

Toate aceste etape sunt aceleasi pentru oricine. Ceea ce difera este continutul acestor etape. Si nu pot incheia acest prim articol, inainte de a spune ca fiecare nunta este speciala,frumoasa, unica, indiferent de tematica, traditii, costumatii si alte detalii materiale.

6-Ines-Di-Santo-wedding-veil

P.s: nunta mea nu a trecut. Sunt foarte aproape de acel moment 🙂

 

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.