Jingle.ro – motorul de cautare al fashionistelor online

313632e59792502b88816cfe54ad85c3596c3574da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709652c257bcc76ca3f35abeb2dd100cb18Am o veste fresh ca primavara pentru voi. A fost inventat motorul de cautare pentru  fashioniste! Da, ati auzit bine. Acum, vom gasi mai usor articolele favorite prin introducerea expresiilor relevante pentru cautarea noastra.

Motorul de cautare Jingle a fost creat de o echipa de romani pentru simplificarea cautarilor online de produse pentru utilizatorul final. Modul de functionare este unul simplu si intuitiv. De exemplu, in viitorul apropiat intentionez sa imi cumpar o geaca de piele. Tot ce trebuie sa fac este sa introduc expresia ”geaca de piele dama” pe Jingle.ro si aceasta imi va returna toate produsele introduse in sistemele de administrare ale magazinelor online notate cu expresia ”geaca de piele”. Tare, nu?

La ultima verificare Jingle avea inscrise peste 700 de magazine online si mai mult de 3 milioane de produse.  Minunatia are la baza o tehnologie bazata de stemming avansat – recunoasterea declinarii cuvintelor; de exemplu o cautare dupa geanta va oferi ca rezultat si genti, dar o căutare după “carte” nu va oferi rezultate pentru “cart” (carturi)- pe dictionar de sinonime roman, pe dictionar de culori – inclusiv cele de tipul cappuccino- si pe spellcheking (corectare automata de greseli).

Daca pana acum aveati retineri in privinta culorii, cu Jingle problema lipsei de corespondenta intre culoarea afisata si cea din realitate nu exista pentru ca motorul de cautare utilizeaza algoritmi avansati de detectie a culorii produselor, chiar si pentru produsele cu imagini mici. O alta functie care personal mi se pare interesanta este cea legata de ”top cautari”. Astazi de exemplu pe primul loc romanii au cautat ”evaflor”, pe locul doi fiind ”pantofi nude”. Un alt mare avantaj al Jingle mi se pare cel legat de filtrarea rezultatelor legate de produse. De exemplu, cautand pe google nu iti apar la rezultate doar produsele pe care vrei sa le cumperi, ci si recenzii sau articole despre diferite produse. Jingle este un motor de cautare imbunatatit, fiind creat pentru cumparaturile online. Nu ma pot abtine sa nu va spun ca Jingle compune expresia ”jingle the coins in the pocket” sau in varianta romaneasca zornaie galbenii in buzunar :))

Echipa Jingle anunta faptul ca motorul de cautare nu este un comparator de preturi, scopul sau fiind acela de a facilita gasirea de produse similare in cat mai multe magazine online. Oricine poate adauga un magazin online gratuit, fiind nevoie de crearea unui cont.

Ideea inventivilor romani mi se pare fertila, mai ales ca aceasta poate fi dezvoltata si asociata cu multe alte proiecte. Din punctul meu de vedere Jingle.ro este un instrument foarte util atat pentru clienti, cat si pentru afacerile care isi desfasoara activitatea si in online. Multa bafta echipei Viar Online Consulting SRL.

Alina Danila

 

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.