Fapte bune. Pentru ca suntem oameni

Cand inspiratia si creativitatea isi fac de cap, imi place sa vorbesc despre lucruri frumoase. Si incep sa caut frumosul din viata mea, sau din jur. Astazi mi s-a oferit ca tema de gandire solidaritatea. Cred ca solidaritatea atunci cand exista creeaza frumusete. Si mai tine evident si de responsabilitate. Zilele acestea multi dintre voi mi-ati aratat ca in Romania inca mai poate exista speranta, aratand solidaritate cu ranitii din Colectiv.

Solidaritatea este o stare care tine atat de individ cat si de colectiv. Inseamna empatie, iubire fata de viata, responsabilitate si o constiinta care ne spune ca un bine facut azi, se va intoarce tot cu un bine maine. Solidaritatea inseamna sa ai initiativa si sa rupi putin din timpul personal pentru a te darui celor din jur gratuit. Un fel de tribut daruit zilnic vietii pentru ca traiesti. Pur si simplu!

In Romania exista multe lipsuri, multe lucrucri de facut. De exemplu, 40% din populatia Romaniei se afla in risc de saracie si excluziune sociala. Iar acest procent este posibil in contextul in care traim in pace, pe un pamant plin de resurse. Ca popor suntem atat de vulnerabil, incat lipsa de implicare poate oricand genera crize de absolut toate tipurile. Si suntem vulnerabili pentru ca nu suntem solidari si nu avem cultura civica. Ce conteaza 60% populatie ferita de risc de saracie, cand cea mai mica criza politica poate dezechilibra suficient sistemul cat sa inverseze procentele?

Asadar, daca vrei sa fii solidar poti incepe printr-un act simplu. Semneaza petitia DA Servicii Sociale (http://www.caritasromania.ro/da_servicii_sociale)! Aceasta petitie a fost lansata de catre confederatia Caritas, in colaborare cu alte ONG-uri si vine in sprijinul oamenilor afectati de saracie. Prin intermediul acestei petitii, Guvernului Romaniei i se cere cresterea bugetului cu 0,3% pe an din PIB pana in 2020 pentru Servicii Sociale.

Daca vrei sa faci si mai mult pentru cei afectati de saracie, implica-te in evenimentul Un Milion de Stele, ce are loc simultan in peste 50 de localitati din Romania. In cadrul acestui eveniment care a avut in acest an a 6-a editie se semneaza petitii si se aprind candele, in semn de solidaritate. Daca ti-am starnit interesul si vrei sa afli mai multe detalii, intra pe site-ul http://unmiliondestele.ro/.

Un milion de stele

 

 

 

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.