Evenimente: prelansare HTC U Ultra si U Play

Ieri am participat la un post-brief privind lansarea HTC U Ultra si HTC U Play. La o primă impresie, m-am simțit ca în rai. Ne-am bucurat de un eveniment bine organizat, intim, lot of smartphones și niște prăjituri delicioase. Personal, prefer evenimentele unde sunt mai puțini invitați. Genul acesta de evenimente obligă până și cea mai puțin sociabilă persoană să intre în discuții cu cei din jur.

Cine crede că femeile blogger nu sunt interesate de tehnologie, se înșală. Bloggerii din zona beauty&fashion sunt cel puțin la fel de interesați de noile apariții, precum pasionații de gadget-uri. Mai ales că, un blogger pasionat va avea nevoie de o mulțime de aplicații și tool-uri pentru a crea materiale pe care sa le poată folosi instant,  cu ocazia evenimentelor la care participă. Filmările, pozele sau chiar selfie-urile sunt dovezi ale activității lor, dar și momente deosebite care merită arătate audienței din mediul virtual.

Nu sunt specialist în materie de tehnologie, dar ca simplu utilizator, sigur că îmi pot da cu părerea. Despre cele două telefoane de la HTC, respectiv HTC U Ultra și HTC U Play au mai scris si alții, cu ceva mai multe detalii tehnice. Ca simplu client pot spune că apreciez capacitatea mare de stocare –  128 GB cu suport micro SD de până la 2 TB – și cele două camere destul de performante – cea frontală 16 megapixeli, iar cea de pe spate, 12 megapixeli  pentru HTC U Ultra- . Deci, da este un spartphone adaptat nevoii de selfie.Selfie cu HTC U Ultra

Ambele telefoanele au carcasa acoperită cu sticlă ce reflectă lumina, oferind efecte coloristice drăguțe (în termeni de fashionistă seamănă cu efectul perlat/sidefat al ojelor). Îmi plac de asemenea, prezența sistemului de captură audio cu patru microfoane de bună calitate și  filmarea cu sunet pozițional. Așadar, oricum ai ține telefonul sunetul va fi de înaltă calitate. De asemenea, microfoanele înregistrează de la o distanță de 4 metri, astfel că poți folosi opțiunea ”speaker”, în timp ce te îmbraci sau te machiezi, fără probleme. Dintre cele două telefoane pot spune că mi-a plăcut mai mult HTC U Play, chiar dacă din punct de vedere al dotărilor tehnice este mai slab decât HTC U Ultra. Este mai mic și mai ușor de manevrat.

M-au mai impresionat detaliile legate de inteligența artificială și realitatea virtuală (m-am jucat puțin cu HTC Vive – sistem de realitate virtuală – folosește platforma Steam). Este interesant de urmărit felul în care companiile înțeleg să se comporte dispozitivele cu inteligență artificială. Astfel, cei de la HTC  au ținut cont de temerile clienților de a se simți spionați, așa că s-au gândt la o inteligență artificială mai puțin agresivă. Prin asta eu înțeleg o colectare mai redusă de date privind comportamentul virtual al clienților pentru  predicții  pe baza cărora telefonul să ofere indicații sau informații utile pentru client.

Ceea ce nu imi place la HTC, dar și la alți producători este folosirea sistemului de operare Android. Personal, prefer un sistem de operare ceva mai stabil și care să nu îmi omoare telefonul la următoarea actualizare, deși din punct de vedere hardware telefonul este bine echipat. Încă nu am auzit și nu am testat un telefon, pentru care premium să însemne și durabilitate de viață mai mare de 2 ani. Personal, prefer ca atunci când plătesc o sumă de bani considerabilă, să mă pot bucura de achiziție o perioadă cât mai mare de timp, mai ales când produsul vine atât de bine echipat (4 Gbit/s pentru RAM – deci cât un laptop). Dar, aceasta este doar părerea mea de client care preferă smart shopping.

În final, pot spune că am îmbinat utilul cu plăcutul. Am aflat informații interesante, m-am jucat, am testat și am cunoscut persoane deosebite. Și ziua s-a terminat efectiv, dulce…

IMG_20170125_162357_edited

  • Nota: telefoanele nu au fost lansate în varianta finală, încă. Acestea vor mai beneficia de îmbunătățiri, până la lansarea finală. Deci, încă mai este loc pentru a fi impresionați 🙂

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.