Cum trebuie să fie alimentele pe care le consumă o femeie însărcinată

Sarcina este un eveniment important în viața oricărei femei. Este o perioadă plină de provocări, mai ales că sarcina, deși ar trebui să fie un eveniment privat el este transformat de multe ori, din cauza curiozității într-unul public. Astfel, tot ce ține de alimentație, mod de naștere, educație, planuri pentru copil sunt subiecte pe care alte mame extrem de binevoitoare țin cu tot dinadinsul să le inserseze pe agenda personală a viitoarei mămici. Fără a transforma acest artico într-un ghid am totuși câteva informații care s-ar putea să îți fie de folos.pexels-photo-27345

Atunci când rămâi însărcinată e cea mai frumoasă perioada din viaţa ta. Frumusețea trebuie descoperită individual, de către fiecare femeie în parte. Unele femei se bucură de senzația de uimire a miracolului vieții, de comunicarea cu copilul sau altele de atenția primită în jur. Oricare ar fi explicația din spatele fericirii, nu uita că ea îți este specifică doar ție. E  o fericire unică și irepetabilă, chiar și în cazul mai multor copii.

Nu orice femeie care îşi doreşte să fie mamă are acest privilegiu, iar atunci când rămâi însărcinată trebuie să fii foarte atentă într-o mulţime de aspecte. E frumos să fii însărcinată, dar este în acelaşi timp şi greu. Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în vedere este alimentaţia. Trebuie să fii atentă ce mănânci, cât mănânci şi cum este hrana pe care o consumi. Eu îți recomand pe lângă documentarea de pe internet să citești cărți de specialitate și să consulți medici nutriționiști.

E foarte important să mănânci cât mai sănătos. Poţi de exemplu să consumi mai multe alimente bio. Acum alimentele bio nu sunt foarte greu de procurat. Le poţi comanda chiar şi online, de pe site-ul Plantum.ro. Alimentele bio sunt realizate din materii prime bio, ceea ce înseamnă că ele au crescut natural. De la Plantum poţi comandă o mulţime de alimente bio, de la pâine şi biscuiţi, până la fructe uscate şi leguminoase. Sarcina, dar nu numai îți cere să fii mai atentă la ce mănânci. Produsele de pe acest site sunt foarte accesibile ca preţ şi îţi vor încânta papilele gustative.

Acum, nu spune nimeni că nu ai voie să îţi faci poftele specifice unei femei însărcinate, pofte care uneori presupun alimente mai puţin sănătoase. Însă, din moment ce nu faci frecvent acest lucru, totul va fi bine, mai ales că greutatea mamei în timpul sarcinii, dar și după este importantă pentru evoluția ulterioară atât a mamei cât și a copilului.

Alimentele pe care le consumă o femeie însărcinată trebuie să fie atent alese, deoarece unele dintre ele sunt interzise pe timpul sarcinii. Dacă eşti însărcinată evita consumul de: lapte nepasteurizat, carne gătită insuficient, sushi, aluat crud, ouă crude sau pateuri. Medicul însă îţi va mai da şi alte indicaţii cu privire la alimentaţia pe care să o ai.

În timpul sarcinii e bine să consumi multe fructe şi legume, însă ai grijă să le speli bine. Recomandate sunt şi produsele lactate, însă mare atenţie la provenienţa lor. Consumă pește, carne la grătar sau fiartă şi carbohidraţi. Încearcă să ai o dietă cât mai echilibrată şi să variezi alimentele.

Şi nu uita! Dacă vrei să cumperi alimente bio, acum ai și alternativa mai comodă de a face achiziții de pe Plantum.ro. Sarcina ușoară, draga mămică modernă!
pexels-photo-235243

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.