Cum să ai mobilă nouă, fără costuri mari

Casa este o altă carte de vizită a noastră. Uneori, din cauza uzurii sau din motive care țin de gust, preferințe, nevoia de schimbare, mobila din casă necesită o schimbare. Nu puțini sunt aceia dintre noi, care aloca buget pentru mobilarea casei o dată, maxim de 2 ori în viață. Din acest punct de vedere, cred că țara noastră e chiar eco.

Dacă pentru pentru unii poate fi de ajuns o simplă rearanjare a mobilei, alţii vor simţi nevoia unei schimbări mai drastice. Ce este de făcut în această situaţie?
O varianta fezabilă este recondiţionarea mobilei mai vechi, lucru care te ajută să economiseşti, dar şi să realizezi un mobilier cu personalitate. Autocolantul pentru mobilă este una  dintre cele mai simple modalităţi de a-ţi pune amprenta asupra stilului casei tale. Astfel, orice piesă de mobilier, oricât de veche sau uzată, poate fi transformată într-una modernă prin utilizarea autocolantului pentru mobilă.

Autocolantul pentru mobilă: un truc rapid în redecorare

După cum aminteam mai sus, folosirea autocolantului pentru mobilă pentru recondiţionare este o varianta foarte rapidă, precum şi mult mai ieftină decât înlocuirea tuturor pieselor de mobilier.
Modurile în care poţi recondiţiona mobila, utilizând autocolantul pentru mobilă sunt numeroase. Dacă vrei ceva subtil, pentru început, poţi recondiţiona uşile dulapurilor vechi, prin aplicarea unui autocolant pentru mobilă. Înainte de aplicarea autocolantului pentru mobilă, uşile trebuie să fie curate şi uscate. Astfel, va trebui să pregăteşti uşile pentru aplicarea autocolantului, prin îndepărtarea balamalelor şi a geamurilor (dacă este cazul), dar şi prin curăţare, chituire şi şlefuire.
Partea cea mai practică în recondiţionarea mobilei prin lipirea de autocolant pentru mobilă este că nu ai nevoie de un specialist: poţi face asta chiar acasă! Desigur, vei avea nevoie de două persoane: una care să dezlipească autocolantul pentru mobilă şi cealaltă care să îl lipească. Vei avea nevoie şi de cârpă uscată cu care îl presează, pentru a nu apărea bule de aer sub autocolant. În cazul în care apar, nu trebuie să-ţi faci griji. Le poţi înţepa cu un ac fic, iar apoi să presezi cu cârpă uscată până dispar.

Autocolantul pentru mobilă vine în diferite modele şi culori

Autocolantul pentru mobilă este disponibil într-o gama variată de modele şi culori. Totul porneşte de la preferinţele tale. Dacă ai pereţi în culori neutre – alb sau nuanţe de deschise – poţi opta pentru un model nonconformist de autocolant pentru mobilă. Dacă, din contra, pereţii sunt vopsiţi în culori tari, te poţi îndrepta spre un autocolant pentru mobilă clasic.

 

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.