Confortul de acasă – adevăratul lux al unei locuințe

Se spune că nicăieri nu este ca acasă. De aici și expresia ”Home, sweet home”. Confortul este diferit de la o persoană la alta, de aceea poate fi cu greu stabilit. De asemenea, confortul este diferit înțeles de o femeie față de un bărbat. Femeile tind în general, să se înconjoare de tot felul de lucruri, care nu au aspect neapărat funcțional, cât estetic sau emoțional. Dar nu aș face din  ceastă observație o regulă.

În primul rând, pentru mine, o locuinţa confortabilă înseamnă o locuinţa mobilată cu o mobilă de calitate, cum e cea de la MobiliCasa.ro.  Am găsit aici câteva piese foarte interesante pentru bucătarie. Îmi place foarte mult mobila cu aspect lucios, aceasta fiind și printre ultimele apariții în domeniu. Mi se pare ușor de întreținut și au un aspect foarte modern. Cele din imagine sunt mai puțin lucioase, însă au culori uni și mi se par foarte bine compartimentate.

Bucatarie-Jerry-650x489 Bucatarie-Brazil-650x489

Mobila, pe lângă faptul că trebuie să fie de calitate, trebuie să fie şi foarte utilă. Îmi place să am cât mai multe spaţii de depozitare, astfel încât totul să fie organizat aşa cum trebuie.

O locuinţa confortabilă înseamnă o locuinţa în care există o centrală termică funcţională. Dacă nu am apă caldă oricând îmi doresc, dacă nu îmi pot încălzi casă aşa cum îmi doresc, nu pot spune că am confort. O centrală termică este un „must have” pentru o locuinţa confortabilă. Anul acesta avem în plan achizuiția unei centrale pe peleți. Este mai scumpă, însă poluează mai puțin și are avantajul  unui termo-șemineu foarte aspectuos.  Apoi, o locuinţa confortabilă înseamnă şi o locuinţa în care există un aparat de aer condiţionat. Cum m-aş putea simţi confortabil în timpul verii când temperatura de afară este de peste 30 de grade Celsius?
Totodată, o locuinţa confortabilă pentru mine înseamnă şi o locuinţa cu un dormitor primitor. Dormitorul este încăperea pe care eu pun cel mai mare preţ. Dacă sunt odihnită şi dorm bine, totul îmi merge bine şi am energia şi forţă de a face tot ce îmi doresc. Dormitorul meu pentru a fi confortabil trebuie să aibă o mobilă atent aleasă şi nu în ultimul rând o saltea de cea mai bună calitate. Pernele de dormit sunt foarte importante. Recent chiar mi-am achiziționat o pernă ergonomică din spumă cu memorie. Chiar le recomand!

Electronicele şi electrocasnicele sunt foarte importante, mai ales în zilele noastre când nevoia de timp este tot mai mare și lista activităților casnice destul de mare. Sunt adepta stilului de viaţă modern şi îmi place să mă folosesc de tot ce înseamnă electronice şi electrocasnice de ultima generaţie. Şi nu mă refer doar la frigider, maşină de spălat, etc. Extrem de utile sun blenderere şi roboţii de bucătărie, toaster-ul și multe alte ”ajutoare” de nădejde.

În acest moment lista confortului pentru locuința mea este destul de mică, în mare parte și pentru că amenajarea unei locuințe necesită eforturi financiare considerabile. Și pentru că amenajarea este un proiect destul de complex, sper în curând să revin cu cât mai multe idei care să vă ajute să vă amenajați casa într-un mod cât mai confortabil, util și cu bun-gust. Pentru voi ce înseamnă confortul din propria locuinţa?

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.