Exista un cuvant care ma urmareste de ceva vreme: inspiratie. Dar nu ma refer la inspiratia creatoare, ci la inspiratia oferita de oameni remarcabili. E cumva si o stare asociata acestui cuvant. Cuprinde: exaltare, dorinta de a ma trezi in fiecare dimineata pentru noi activitati, fericire pura, sete de viata. In mod special, ma refer la inspiratia pe care o primesc in rolul meu de parinte. Cred ca nu exista realizare mai mare pentru un parinte decat aceea de a fi, macar ocazional, o sursa de inspiratie pentru propriii copii.
Pentru mine, realizarea suprema ca parinte suna precum o discutie intre mine si copii:
Mama, mi-ar placea foarte mult sa imi cresti copiii, pentru ca imi place cum m-ai crescut pe mine. Mi-ar placea sa ai cu nepotii tai aceeasi relatie speciala pe care o am cu tine. Insa, in acelasi timp nu as dori sa imi privez copiii de parinti si de privilegiul de a avea și ei o relație cu noi, așa cum avem noi.
Citatul de mai sus apartine unei mame, Diana – manager Dinuzete. Din acest punct de vedere, cred ca e prima femeie care ma inspira ca mama, inainte de orice functie. Felul in care si-a organizat viata profesionala si pe cea de familie au condus-o la rezultatul frumos de mai sus.
Traim vremuri in care e greu sa gasim modele de urmat. Eu am avut norocul sa intalnesc cativa oameni de la care am primit energie creatoare. Am primit din energia buna, blanda, rabdatoare si increzatoare a unui manager evreu pe vremea cand lucram la un business cu produse cosmetice profesionale pentru par. La el am vazut o combinatie uimitoare intre forta creatoare, munca asidua si credinta in Dumnezeu. A fost o experienta unica, poate chiar divina.
De la o antreprenoare care si-a dezvoltat considerabil afacerea, am invatat ce inseamna rezilienta. Inca nu am ajuns acolo, dar ma determina sa continui sa o urmaresc. De asemenea, am gasit inspiratie la Printesa Urbana, chiar daca nu am avut niciodata o interactiune directa cu ea. Prin prezenta mea in viata copiilor mei si activitatile pe care le facem impreuna, am descoperit-o online, facand ceea ce stie ea mai bine. O urmaresc pentru ceea ce scrie, pentru cartile pe care le citeste si pentru cele pe care le scrie. Am realizat ca imi lipseste viata ei de familie. Datorita Emei si lui Eric, o parte din viata Ioanei Chicet Macoveiciuc este mereu cu noi. Ema si Eric sunt personaje fictive, dar sunt create cu atata naturalete incat par a fi copiii ei. Eric si Ema nu sunt doar o sursa de inspiratie si amuzament pentru mine, ci si pentru baietelul nostru. Andy reuseste sa transpuna intregul lor univers in realitate. Uneori radem impreuna de ce fac cei doi (baia cu spuma a Ciocolatei e… spumoasa), alteori facem comparatii, gasim diferente si asemanari. Sunt sigura ca mai tarziu, ii vor inspira si pe micuta noastra Alma.
Pe langa povestile minunate despre si cu copii si modul inteligent de a face fata provocarilor vietii de familie in patru, am remarcat cat de mult bine si frumos pot exista in unii oameni. Sunt anumite femei care au atata iubire de oferit incat par un fel de „cuptoare de iubire”. Ele nu doar ca o dau, dar o si creeaza. Mi se pare minunata vitalitatea lor. Par a fi create anume de Dumnezeu pentru a fi creatoare de iubire.
Dincolo de iubirea pe care o creeaza si o ofera celor din jur, acesti oameni sunt foarte inteligenti pentru ca stiu cum sa primeasca scanteia divina pe care Dumnezeu a daruit-o oamenilor prin copii. Ei o inmultesc si apoi o dau mai departe. Avem si alte cateva bloggerite care au scris carti pentru copii. Eu am rezonat cel mai mult cu stilul de a comunica al Ioanei, dar cu siguranta voi testa si cartile altor bloggerite:
Laura Frunza
- Carti: „Lectii de zbor cu Zburica”, „Intamplari cu talc pentru copii isteti”
- Blog: Laura scrie pe blogul sau, Idei pentru mamici si copii, despre activitati creative, carti si retete. Cartile ei pentru copii sunt pline de imaginatie si educatie, oferind lectii importante prin povesti captivante.
Ana Nicolescu
- Carti: „Ingerii din jurul meu”
- Blog: Ana scrie pe blogul Mamica Urbana, abordand subiecte de parenting, dezvoltare personala si stil de viata. Cartea sa pentru copii incurajeaza empatia si bunatatea, fiind inspirata de experientele proprii.
Cristina Oţel
- Carti: „Baietelul care se putea musca de nas”
- Blog: Cristina scrie pe blogul sau despre dezvoltare personala, echilibru intre viata profesionala si personala, si parenting. Cartea ei pentru copii este plina de umor si invataminte valoroase.
Nicolle Stanese
- Carti: „Aventurile lui Tzitzi-Poc”
- Blog: Nicolle este cunoscuta pentru proiectele sale creative dedicate copiilor. Pe blogul sau, Mamica Activa, impartaseste idei de activitati si proiecte educative. Cartea sa este apreciata pentru originalitate si mesajele educative.
Andreea Iatagan
- Carti: „Elmer si prietenii sai”
- Blog: Andreea, cunoscuta si pentru proiectele sale literare, scrie pe blogul Clubul mamicilor despre carti si educatia copiilor. Cartea sa este recunoscuta pentru povestea sa emotionanta si ilustratiile frumoase.
Aceste bloggerite romance au reusit sa imbine pasiunea pentru scris cu educatia copiilor, oferind lecturi valoroase si placute pentru cei mici. Cartile lor sunt adesea inspirate din experientele proprii si transmit mesaje importante despre prietenie, familie, curaj si bunatate.
Asadar, daca doriti sa plantati semintele pasiunii pentru citit in copiii vostri, va recomand cartile scrise de romance, la preturi accesibile. Incepeti prin a le citi voi copiilor vostri. Des, mult, cu pasiune. Nu va suparati daca va cer sa le cititi de 100 de ori aceeasi poveste sau daca, desi stiu sa citeasca, prefera sa le cititi voi (mamici sau tatici). In momentul in care le cititi copiilor vostri se creeaza o conexiune unica, ce va ramane in amintirile voastre dincolo de timp.