Ce asteptari ar trebui sa aiba un parinte de la un profesor de limbi straine?

Din ce in ce mai multi copii studiaza una sau mai multe limbi straine din dorinta parintilor de a-i pregati din timp pentru cerintele pietei muncii. Si tot mai multi dintre ei intra in contact cu o limba straina la varste cat mai fragede.

Poate ca ati observat, sau ati simtit ca nu toti profesorii de limbi straine au cu adevarat inclinatie spre un astfel de job. Nu este insa, si cazul celor de la Echo Kids. Parintii care si-au trimis copiii la acest centru au fost multumiti de felul in care acestia au fost tratati si de lucrurile pe care le-au invatat. I-am intrebat pe cativa dintre ei ce nu trebuie sa le lipseasca profesorilor de limbi straine si iata ce am aflat:

  • Cunostintele

Poate ti se pare ciudat, insa, sunt profesori care nu au suficiente cunostinte pentru a fi capabili din punct de vedere profesional sa predea o limba staina. Eu de exemplu, in scoala generala am facut engleza cu un profesor de desen. Va dati seama ca nu putea fi la nivelul unui profesor specializat pe limba engleza.

  • Rabdarea

E important ca un profesor care preda o limba straina sa fie rabdator, deoarece nu toti copiii invata la fel de usor o limba straina. Rabdarea e o insusire pe care ar trebui sa o aiba orice profesor, nu doar cei care predau o limba straina.

  • Dragostea pentru copii

Din moment ce profesorii lucreaza cu copii, acestia trebuie sa aiba dragoste fata de ei, trebuie sa ii inteleaga, sa ii ajute si sa le vorbeasca frumos. Profesorii de limba engleza nu trebuie sa fie oameni reci, ci oameni calzi care sunt aproape de elevi. O limba straina nu trebuie invatata cu frica, ci cu dragoste.

  • Tactul pedagogic

Un profesor de engleza nu poate fi un profesor bun daca nu are bineinteles tact pedagogic. Tactul pedagocic face referire la capacitatea profesorului de a actiona adecvat in situatii diferite ale procesului de predare-invatare. E important tactul pedagogic in predarea limbii engleze, deoarece profesorul trebuie sa gasesca cele mai potrivite metode de predare astfel incat elevii sa invete cat mai repede si cat mai bine.

Acestea sunt doar cateva dintre insusirile pe care trebuie sa le aiba un profesor de engleza, insa ele sunt valabile si la profesorii din alte arii.

Cand alegi un Centru de Limbi Straine pentru a-ti inscrie copilul la cursuri de engleza, asigura-te de faptul ca va avea profesori competenti ca cei de pe http://www.echokids.ro/cursuri-de-engleza-pentru-copii/.

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.