Câteva trenduri în frumusețe în 2017!

Anul acesta se anunță deja cu schimbări pentru mine. Cel puțin în plan fizic. La sfârșitul lui 2016, în urma participării la o campanie  organizată pe site-ul www.blogawards.ro am câștigat un voucher de 1000 lei pentru o schimbare totală de look la 1Dream BeautyStudio by Raluca Racoviță. Bineînțeles că sunt fericită, entuziasmată, dar și puțin speriată. De obicei, pentru mine o schimbare de look se rezumă la variații ale tunsorii, sau o nouă culoare a părului. De data aceasta însă, va trebui să mă las pe mâna specialiștilor de la 1Dream Beauty Studio și să adopt un look cu totul nou.

Dar, pentru că nu îmi place neprevăzutul (prefer recompensa anunțată, în locul surprizelor) m-am interesat puțin despre tendințele în materie de frumusețe pentru anul 2017.

În cazul părului am aflat că se poartă în continuare culorile realizate prin tehnicile sombre și balayage. Și anul acesta stiliștii au optat pentru bob mediu (mai nou, ”lob”), părul foarte lung sau din contră, tunsorile scurte, masculine. Am căutat câteva zeci de minute, un tip de bob din anii ’90, pentru a afla într-un final că era vorba despre Blunt End Bob. Este un bob clasic, care poate oferi efectul de păr des. Pentru un puls de dramatism și structură mi-aș dori vârfurile mai deschise la culoare, în tonuri caramel-auriu, cu plecare dinspre rădăcină ciocolatie.

Sunt foarte curioasă și interesată, dacă pot alege un ”bronde” pentru părul meu. Am înțeles că anul acesta a fost preconizat ca un ”must have”. Aceasta coafură folosește o variație de tehnici pentru a ajunge de la ciocolatiu, la rădăcină la blond, pe vârfuri. Aștept părerile stiliștilor de la 1Dream Studio cu mare interes!

Tot anul acesta, stilul sport a revenit în tendințe. Dacă vă aduceți aminte, în anii ’90 fetele de la Andre purtau codițe împletite și pantaloni cu croială sport. Ei bine, începând din acest an vom revedea elemente de design care vor aminti unora dintre noi, de copilărie.  Deci, în materie de trenduri pentru păr se poartă și anul acesta împletiturile, dar adaptate și stilului sport.

De la stiliști am mai aflat că se poartă:

  • blondul platinat foarte deschis (efectul Snow White)
  • tunsorile rebele, ”franjurate”
  • parul lung, doarte drept și strălucitor
  • revine în top brunetul (și eu abia am renunțat la el)
  • bretonul
  • coafurile de inspirație etno (cu accesorii colorate)
  • texturile naturale, buclele pline, crețul des cu bucle mici
  • părul gri

În materie de manichiură, de aproape 2 ani nu se mai poartă unghiile foarte lungi. Sunt în trend culorile metalice și glitter-ul (sclipici). Îmi place foarte mult noul french, respectiv #babyboomnails.

Se mai poartă de asemenea, ștrasurile și foliile din metale prețioase (aur, argint), culorile contrastante (verde+roșu, turqoise+roșu), negrul, #ladylikeneutrals (ojele nude), formele geometrice, abstracte. Eu voi opta cu siguranță pentru babyboom nails!

În ceea ce privește machiajul, revin fardurile mate. Culorile metalice, puternice se vor purta uni, în stil minimalist. Umbrele machiajului pentru ochi, nu vor mai fi în tonuri închise, aproape de negru, ci mai deschise (auriu+roz, roz+albastru). Mă bucur enorm că din 2017 nu se mai poartă luciul în obraji,  #highlights. Nici face contouring-ul nu se mai anunță a fi la fel de puternic anul acesta, mai ales că naturalețea completă a devenit o opțiune chiar și pe marile podiumuri de modă ale lumii.

În materie de culori, anul acesta Pantone indică: verde fresh (crud)-  #greenery, galben, roz pal, turqoise deschis, portocaliu, fucsia, albastru #niagara, khaki și albastru #lapis.

Lista trendurilor este lungă, fiind destul de dificil să indici ce este trend, ce este preferință sau moft. Din punctul meu de vedere, e puțin exagerat să spui că a devenit un trend purtarea cărării părului pe dreapta, sau pe mijloc. Fiecare editor de revistă, sau specialist în modă, frumusețe alege niște trenduri pe care le susține, în funcție de audiență și de gradul de pregătire într-un domeniu, sau în altul. Prin urmare, acest articol nu este un ghid al trendurilor din acest an, ci reprezintă câteva selecții personale, sumare din ceea ce este declarat trend la nivel de masă.

Și pentru că frumusețea nu este complătă fără modă,  în curând voi reveni cu un articol dedicat integral tendințelor din modă și cu  my wishlist în materie de articole vestimentare. Can’t wait…

Lot of kisses!

 

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.