Lista pașilor pe care trebuie să îi faci în lupta cu cistita

Când am văzut campania de pe BlogAwards, mi-a revenit in minte o situație, care dacă la momentul respectiv m-a revoltat, acum mă amuză. A fost o perioadă când ajungeam destul de des pe la medicul urolog, cu o bănuială de cistită. Am făcut analize peste analize (nu doar la urologie), am mers la doctori diferiți, clinici particulare diferite. În fine, după ce doctorul a rămas cumva fără explicații bazate pe rezultate, îmi spune:”Oricum, voi femeile vă faceți prea multe griji. Vă panicați foarte repede, în condițiile în care nu e ceva anormal (să ai usturimi la urinare). După fiecare partidă de sex, ia și tu un Ciprinol”.

Am mai avut probleme în acest sens, evident, însă am început să caut tratamente naturiste (care m-au și ajutat într-un final). Știu că nu este recomandat să cauți soluții pentru sănătate pe internet și că cel mai bine este să mergi la medic, dar în situația expusă de mine mai sus, iată că medicul îmi recomandă antibiotic regulat.

Dacă ai astfel de probleme de sănătate, îți recomand în primul rând să le accepți și să nu îți fie rușine să vorbești despre ele.  Iată cele câteva informații care pe mine m-au ajutat să depășesc problema de sănătate ”feminină”:

  • Analize la ginecologie în primul rând. După rezultatele de aici, dar și cele la urologie și eliminarea cauzelor bacteriene, puteți apela la mijloace naturiste.
  • Consumul de lichide. Minim 2l obligatoriu. Ceai, apă, supe. Fără sucuri, mai ales acidulate pentru că amplifică durerile.
  • Ceaiuri speciale, sau pastile naturiste care conțin: extract de afine americane (Merișoare) , extract de mesteacăn, coacăze. Sunt de bază în tratamentul cistititei.
  • Băile de șezut cu ceai de coada calului, gălbelene și mușețel;
  • Un antiinflamator (No-SPA are cele mai rapide rezultate pentru calmarea durerilor);
  • Spălările vaginale au și ele rolul lor. Cele mai multe femei apelează la ele doar dacă au infecții. Greșit! Măcar 1 dată pe lună un duș vaginal cu ceai de gălbelene, mușețel sau chiar cu soluții preparate la farmacie, te vor ajuta în prevenția infecțiilor de orice tip;
  • Repaus măcar o zi la pat (mai bine o zi de pauză decât 3 de dureri);
  • Nu purta chiar tot timpul haine strâmte de la abdomen în jos.

sanatate tract urinar feminin

Trebuie să știi că trebuie să te înarmezi cu răbdare. După ce simptomele au trecut, alege calea prevenției! Bea măcar un ceai la două zile pe bază de merișor, iar la două săptămâni fă o baie de șezut. Aceste două obiceiuri te vor ajută să previi problemele și vor contribui la o igienă generală a tractului urinar.

De curând, am descoperit și o gamă completă de produse pentru tratare și prevenție cistită, infecții urinare și/sau dureri asociate sau nu. Le găsiți sub numele de No Cist. Dacă la vremea respectivă știam de ei, poate că scapam mai repede de cistită. Oferă un pachet interesant care conține practic 4 produse într-unul singur. Aveți link-uri în articol, deci vă las pe voi să vă documentați. Mi-a plăcut că au inclusiv un ghid, în care explică de ce uele femei pot avea dureri asociate unei infecții (dar fără rezultat la analizele medicale). Îl găsiți și voi aici!

Draga mea, sănătatea fie cu tine! Aștept să pui în practică lista mea pentru prevenția cistitei, infecțiilor sau durerilor fără cauză asociate bolilor tractului urinar și să revii cu un comment pe blogul meu.

 

About Author

Daniela

Faceti cunostinta cu autoarea blogului Yes,Milady! Ma numesc Daniela si va voi spune despre tot si despre toate cum nimeni nu va avea curajul sa o faca. Descoperiti-ma cu totul aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.